Skip to content Skip to footer

Sıkça Sorulan Sorular

Türk hukukunda dava sürecinin avukatla yürütülmesi zorunluluğu bulunmamaktadır. Kişiler temsil hakkı çerçevesinde davalarını kendileri takip edebilirler. Nitekim alt sınırı 5 yıldan fazla hapis cezasını gerektiren suçlarda, şüpheli ya da sanık hakkında tutuklama kararı verilmesi veya uzatılması durumunda ve şüpheli ya da sanık 18 yaşından küçükse, kendini savunamayacak derecede malulse, sağır veya dilsizse zorunlu müdafiilik gerekmektedir.

Öncelikle avukatın ücretsiz iş almama yükümlülüğü bulunmaktadır. Avukatlık ücreti dava konusuna ve mahkemeye göre Türkiye Barolar Birliği’ nin ya da Ankara Barosu’ nun belirmiş olduğu asgari ücret tarifesince belirlenmektedir.

Öncelikle tarafınızca yaşanan uyuşmazlık hakkında bir avukattan danışmanlik hzimeti almalısınız. Danıştığınız avukat ile birlikte yargısal sürecinizi işletmeye karar verdiğinizde tarafınızla avukatlık sözleşmesi yapılacaktır. Akabinde anlaştığınız avukata noterde vekaletname vermelisiniz. Tarafınızca avukatı vekil tayin ettiğiniz takdirde yargı süreciniz güven ilişkisi çerçevesinde ve şeffaf bir şekilde avukatınız tarafından yürütülecektir.

Avukatlar bulundukları kurumda veya kendi bürolarında çalışırlar. İşleri gereği çoğu zaman adliyede bulunsalar da adliyede bir odası veya makamı yoktur. Sadece belli işler için adliyede bulunur.

güncel bilgiler ve haftalık avukatlık bülteni için abone ol!